Fordypningen som legger føringer for arbeidslivet

I disse dager er det siste innspurt, eksamener skal skrives og leveres, før vi setter punktum for 2. året på Bachelorutdannelsen vår. Dette semesteret har 2.årsstudentene valgt fordypning, og dermed har også mange funnet sin vei videre etter utdannelsen. Fordypningen kan bestå av to 15-poengersfag, eller ett 30- poengersfag. Digital Markedsføring har 30 studiepoeng og som student har du dermed bare ett fag å forholde deg til dette semesteret. 

dig2101

Hva lærer du i DIG2101?

Digital Markedsføring tar for seg mange temaer i løpet av vårsemesteret. Temaene er fordelt i tre moduler 1) digital økonomi og forretningsmodeller, 2) digital markedsføring, og 3)sosial kommunikasjon. Ved å gi oss smakebiter og praktiske gjennomføringer av ulike oppgaver, gir foreleserne oss en større forståelse av hva vi kan forvente ute i arbeidslivet. Dette gjør det også mulig for hver enkelt student å lære mer om, og sette seg mer inn i, de temaene og fagfeltene man ønsker å lære mer om.

Digital økonomi og forretningsmodeller

Denne modulen, med Arne Krokan  som foreleser, legger føringer for videre læring i emnet dig2101 ved å gi en innføring i teoriene bak det digitale samfunnet. Sentrale begreper og temaer du lærer om er nettverkseffekter, transaksjonskostnader og forståelsen av digital forretningsmodeller. I tillegg lærer du om ulike digitale verktøy som gjør det enklere å være student. Denne bakgrunnsteorien gjør det også enklere å forstå hva som har gjort at for eksempel delingsøkonomien har blitt satt på dagordenen og har blitt en snakkis.

Digital markedsføring

I den andre modulen får studentene en innføring i blant annet forbrukeratferd, SEO, webanalyse og markedsføring på nett. Karl Philip Lund pusher i tillegg studentene til å gå ut av komfortsonen ved å blogge og gjennomføre praktiske oppgaver i forlesningene. Noe av det du har lært tidligere i studiet vil dukke opp igjen her, men du lærer også hva som kreves av deg for å drive digital markedsføring for en bedrift. I denne delen av kurset gjennomføres også Google Online Marketing Callenge (GOMC); en årlig konkurranse gjennom Google, som gir deg kunnskap om hvordan annonsere på Google. Konkurransen går ut på å samarbeide med en bedrift, lage annonser og gjennomføre kampanjer for den gitte bedriften. Anastasia Mariussen guider studentene gjennom konkurransen, som gir gode erfaringer og nærhet til arbeidslivet.

Sosial kommunikasjon

I denne modulen foreleser Cecilie Staude om bruken av sosiale medier som kommunikasjonsmiddel for virksomheter. Hun setter søkelyset på hvordan virksomheter kan tilpasse sin strategi, slik at markedsføring og kommunikasjon kan fungere i sosiale medier og dagens utvikling i samfunnet. I tillegg får man en innføring i juridiske og etiske aspekter ved medieutviklingen, og hvordan det påvirker virksomhetene.

 

Min erfaring?

Jeg hadde ingen forhåpninger til faget på forhånd, og valgte digital markedsøfing mest fordi det hørtes gøy ut. Lite visste jeg da at dette valget var det lureste jeg gjorde høsten 2016. Gjennom å bli pushet ut av komfortsonen gjennom bloggingen, bli kjent med nye menesker og lære om grunner til at internett «kjenner meg»- har jeg funnet ut hva jeg vil jobbe med senere i livet. Til og med januar i år (2017) har jeg ikke visst hva jeg har villet «bli når jeg blir stor». Nå har jeg et noe mer nyansert bilde av hva arbeidslivet ser etter og hva som forventes etter endt studieløp.

Jeg har lært at bedrifter trenger digitale markedsførere. Min generasjon har vokst opp med den digitale utviklingen, og har mye av den digitale kunnskapen i fingrene. For å overleve som bedrift i dag er man nødt til å henge med i svingene, for her går det unna. Markedsføring på nett trenger annen kunnskap enn markedsføring i aviser og i radio. Forbrukerne bruker mer tid på å scrolle, sveipe, tappe, like og dele- fremfor å bla i avisen.

Nettverkseffekter, GOMC, Analytics, AdWords og SEO sa meg ingenting da jeg satt i første forelesning i januar. Om bloggingen tenkte jeg: nei, dette er ikke noe for meg. Les hvorfor blogge som student, og finn ut hva jeg mente 1 1/2 måned senere og som jeg fortsatt står for.

Dette semesteret har fylt hodet mitt med mye ny kunnskap, og det har vært mye å gjøre.

Har jeg angret på valget? Definitivt ikke.

 

Takk til alle forelesere og gjesteforelesere for 5 lærerrike måneder!

Les mer om fordypningen på Høyskolen Kristianias nettsider: valgemner

 

Hanne Grøtli Løkken

RelatedPost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.