Hvorfor blogge som student?

Google ditt eget navn. Finn ut hvem du er utad. 
Bruk bloggen til å vise andre hvem du er.

Det å blogge blir gjerne forbundet med å fortelle verden om hva du har på deg, eller hvilken sminke du bruker- en typisk «rosablogg». Når blogging ble det store, for 7-8 år siden, var det gjerne personlige ting som ble tatt opp og det som foregikk utenfor bygrensen eller landegrensen var ikke så veldig interessant. De siste årene har dette endret seg, og de fleste bloggerne har funnet sine hjertesaker, som de brenner for og som får mer fokus enn de personlige tingene. De er med på å skape debatt, og påvirkning i en annen grad enn skjønnhet og perfekthet. I tillegg vil man kunne sette seg selv på kartet, og det er nettopp det som er spennende med en blogg. Så hvorfor skal man ha en studentblogg?

blogge

En digital profil og CV

Hele 80% av arbeidsgivere googler navnet til en potensiell arbeidstaker før et eventuelt intervju, og hva er vel Gule sider å vise frem for en potensiell arbeidsgiver? Bloggen gir deg muligheten til å vise hvem du er gjennom en annen kanal enn sosiale medier. Ved å legge en liten ekstra innsats i bloggen kan den være med på å gi et godt inntrykk av deg som kandidat allerede før et eventuelt intervju. Skriv om ting som interesserer deg og som du brenner for, og arbeidsgiver vil få et inntrykk av hvem personen bak Instagrambildene er.

Hva interesserer meg?

Ikke alle har noe spesielt man brenner for, eller en hjertesak å skrive flere innlegg om. Ved å sjekke sosiale medier for aktuelle temaer, skrive et kort innlegg på bloggen og legge det ut med relevante hashtags- kan man nå ut til mange. På denne måten kan man også delta i den offentlige debatten, og ytre en mening. Dette kan føre til at man etterhvert finner temaer som er mer interessante enn andre. Plutselig har du funnet et interesseområde som fenger og man vil skrive mer om. Dette fører også til at man lærer seg selv bedre å kjenne!

Utvikle kommunikasjonsferdighetene dine

Jo mer man skriver, jo flinkere blir man til å skrive. Uansett hvilken bransje og jobb du får, er kommunikasjon noe av det viktigste å kunne; muntlig eller skriftlig. Hittil i studieløpet har vi skrevet og levert 11 eksamensoppgaver (+/-), og man blir dermed flinkere til å skrive akademisk. Gjennom å blogge kan man uttrykke seg på en annen måte.

Skal man gå for fengende overskrifter (clickbaits), eller en overskrift som er relevant for temaet? Hvor langt skal innlegget være før leseren ikke «gidder» å lese mer? Du lærer også å bruke Google tag manager og implementering av Google analytics, slik at du kan følge leserne dine og forstå atferden hos ulike aldersgrupper. I tillegg er det forskjell på om man er muntlig eller skriftlig anlagt. Liker du bedre å skrive, er blogging en måte å komme i kontakt med foreleserne på. I stedet for å måtte snakke høyt og åpent i forelesningen, kan man uttrykke seg skriftlig. Jeg vil derfor si at å blogge er veldig lærerikt!

Hanne Grøtli Løkken

RelatedPost

1 thought on “Hvorfor blogge som student?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.