bil

Selvstyrt, 3D-printet bil rundt neste sving?

Teknologisk utvikling og samfunnsendring, inn i det digitale samfunnet. Dette er en del av den digitale markedsføringen, like mye som bruk av Facebook- og AdWords-annonsering. Den 4. industirelle revolusjon tar utgangspunkt i ny produksjonsteknologi og kunstig intelligens. Selv syns jeg det er vanskelig å forstå at teknologien kommer til å endre seg mer de neste 10 årene, enn den har gjort de siste 100 årene til sammen. Teknologien muliggjør, samfunnet krever, men organisasjoner hindrer – ofte på grunn av frykt for det ukjente. Kommer vi til å 3D-printe selvstyrte biler innen 10 år? Kunstig intelligens gjør det mulig. For i 2015 rullet den første 3D-printede bilen ut på amerikanske veier. Neste steg blir å få den selvstyrt og til et allemannseie.
Les om bilen her: 3D-printet bil

3D-printe

Før helgen hørte jeg et nyhetsinnslag på radio om at samferdselsdepartementet hadde sendt inn et utkast til ny lov om å prøve ut selvkjørende kjøretøy på vei. Jeg husker jeg tenkte: «Ja, for det er trygt eller? Det kommer sikkert ikke til å komme selvstyrte biler på en stund enda!» Men i gårsdagens forelesning innså jeg at jeg henger litt etter. For ti år siden trodde man ikke at det å lage selvstyrte biler kom til å skje, fordi det var for vanskelig. Jeg henger tydeligvis igjen i den boblen. For lite visste jeg om at google allerede har selvkjørende biler.

Å 3D-printe?

Vi snakket også om 3D-printing. Det eneste jeg visste om 3D-print, var at jeg har sett det på «Grey’s Anatomy» for x antall år siden. I går lærte jeg at man nå kan 3D-printe bl.a. hus, proteser, våpen og musikkinstrumenter. Til og med neser og ører kan man 3D-printe. Dette viser bare at teknologien gir muligheter. Problemet ligger bare i at mange ikke forstår hvor utbredt det digitale nettsamfunnet har blitt, og frykt for det ukjente. Arne Krokan skrev «Hvor digitale er vi egentlig?» for noen år tilbake. Mye har forandret seg på bare drøye 2 år, men likevel kan det være vanskelig å henge med i den digitale utviklingen.

Samfunnet krever endring. Teknologien har også gitt oss dronene, som per dags dato stort sett har et negativt omdømme. En kinesisk droneprodusent hevder at de har klart å bygge en drone man kan sitte i: Ehang 184. Snart kan vi sette oss inn i en slik drone og det eneste du trenger å gjøre, er å plotte inn hvor du skal. De første stegene mot «The Jetsons» har blitt en realitet. Hvor spennende blir det ikke med fortsettelsen?

 

Hanne Grøtli Løkken

______________________________________________________________________________________

Informasjon og inspirasjon er tatt fra:

http://www.krokan.com/arne/2014/09/18/hvor-digitale-er-vi-egentlig/

RelatedPost

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.