publiser

Tør å trykke publiser

Dette semesteret har vi valgfag, og  noen av oss har valgt et fordypningsemne kalt digital markedsføring. Torsdag 5.januar møtte andreårsstudentene opp i første forelesning forventningsfulle og klare for nye utfordringer. Jeg tenkte at dette kommer til å bli et spennende halvår, siden jeg tross alt har valgt dette faget selv. Og hvor viktig er det ikke med denne kunnskapen i fremtiden, siden alt blir digitalisert? Før første pause satt jeg med hjertet i halsen og tenkte: hva har jeg gitt meg ut på?!

Vi skulle lage en blogg hvor vi skulle publisere innleveringer og fagrelaterte innlegg. Vi skulle bygge en internett-profil rundt vårt eget navn, og sørge for at det var denne bloggen som havnet øverst på søkeresultater når man søkte på sitt eget navn på Google. Vi måtte helst legge all vår tid og alt fokus på dette faget, og for å lykkes med det var vi nødt til å komme oss ut av de trygge vanene og ut av komfortsonen.

Komfortsone vs. publisering

Å komme seg ut av komfortsonen er alltid mye vanskeligere enn man tror. Jeg bruker aktivt Instagram, både Twitter- og LinkedIn-konto eksisterer inaktivt og Facebook blir mest brukt til å gratulere vennene mine med dagen. Da jeg var 16 skrev jeg blogg om hva jeg spiste til middag og hva hybellivet til en elev på videregående gikk ut på. På grunn av dette er det mange som tror at også denne bloggen blir en lignende «rosablogg». Det mange ikke er klar over er at en blogg kan brukes til mer enn det jeg brukte min til, når jeg var 16. Ved å blogge får man vist hva man kan, hva man har lært og dermed bygge dette rundt sitt navn.

Dette semesteret og denne muligheten blir som man selv gjør det til. Etter første forelesning i dette kurset har jeg innsett; hva får man ut av studiene hvis man ikke tør å gripe de mulightene man får? Derfor skal jeg komme meg ut av komfortsonen. Dette semesteret vil jeg bli flinkere til å vise hva jeg står for og hva som interesserer meg. Jeg vil begynne å bruke Facebook til mer enn å gratulere alle vennene mine med dagen. Twitter og LinkedIn skal oppdateres jevnlig, og jeg vil bevise for meg selv at det ikke er skummelt å trykke publiser. Er jeg så heldig at noen vil følge meg dette semesteret, tar jeg det som en bonus!

 

Hanne Grøtli Løkken

4 thoughts on “Tør å trykke publiser

  1. Lykke til Hanne!
    Jeg skal følge deg, det vil bli spennende å se hva du publiserer ☺
    Klem

  2. Dette blir spennende å følge med på, Hanne😀 Lykke til med oppgaven og skrivingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.